Ezen az oldalon a 2004-2006-os és a 2007-2013-as operatív programokhoz kapcsolódó értékeléseket, hatásvizsgálatokat és elemzéseket olvashat. Itt találja az NFÜ által szervezett nemzetközi értékelési konferenciák és a Fejlesztéspolitikai Akadémia rendezvényeinek híreit és az ott elhangzott előadások dokumentumait is. A nemzetközi értékelési konferenciák az Európai Bizottsággal együttműködésben, nemzetközi és hazai előadók és hallgatóság részvételével kerültek megrendezésre. A Fejlesztéspolitikai Akadémia az NFÜ rendezvénysorozata, amely a fejlesztéspolitika alakításában részt vevő szakemberek információcseréjét és tudásépítését hivatott elősegíteni.

Magyarország a 2007 és 2013 közötti időszakban 22,4 milliárd eurós uniós támogatásban részesül. Ez a forrás az Európai Unió adófizetőitől származik, így joguk van tudni, hogy a pénzüket mire, milyen hatékonysággal és eredményekkel használtuk fel. Az oldalon található értékelések, hatásvizsgálatok és elemzések ezt a célt szolgálják, ugyanakkor a tapasztalatok összegyűjtésével segítséget nyújtanak a végrehajtásnak és a tervezésnek a programok további alakításához.

 • Hatásvizsgálat

  Az európai uniós támogatások különböző mechanizmusokon keresztül fejtik ki hatásukat a gazdasági és társadalmi folyamatokra. A hatásvizsgálatokon keresztül ezen mechanizmusokat kívánjuk feltérképezni és bemutatni.

  Részletek
 • Elemzések

  Ezen az oldalon a 2004-2006-os és a 2007-2013-as operatív programokhoz kapcsolódó elemzéseket találhat.

  Részletek
 • Jelentések

  A 2007-2013-as operatív programokhoz kapcsolódó jelentések ezen az oldalon találhatók.

  Részletek
 • Értékelés

  Az állami politikák, ezen belül a fejlesztéspolitikák értékelésének célja, hogy hozzájáruljon az állami tevékenység hatékonyabb megszervezéséhez, az állami erőforrások hatékonyabb felhasználásához és biztosítsa az állam működésének átláthatóbbá tételét.

  Részletek