+ -
Alapértelmezett színséma
Fekete - fehér színséma
Fehér - fekete színséma
« vissza a főoldalra

Pályázatok


Széchenyi 2020 (2014-2020) 

A 2014-2020 közötti időszakban jelentős uniós forrás áll Magyarország rendelkezésére. A korábbi hét éves periódushoz képest – melynek a legfőbb célja a leszakadt régiók felzárkóztatása volt – a most induló ciklusban az EU más célkitűzéseket vállalt. Ezeket 11 pontban foglalta össze. Az összes tagállamnak a 11 célhoz kell igazítania saját fejlesztési terveit, így mind a 28 ország egy irányba fejlődik majd tovább.

A Széchenyi 2020 keretén belül meghirdetett pályázati kiírások feltételeiről a palyazat.gov.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők. Amennyiben az aktuális, nyitott pályázatokkal kapcsolatosan érdeklődik, kérdését telefonon is felteheti az Széchenyi 2020 ügyfélszolgálatán, a 06 40/638-638-as hívószámon, ahol munkaidőben kollégáink készséggel segítenek Önnek a pályázati feltételek megismertetésében, és a felmerülő kérdések megválaszolásában. Ügyfélszolgálatunkkal írásban az eugyfelszolgalat elérhetőségen léphet kapcsolatba.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Új Széchenyi Terv (2007-2013)

Az európai uniós fejlesztési források felhasználására 2007 és 2013 között pályázati konstrukciók keretében van lehetőség. A rendelkezésre álló keret felhasználására egy előirányzott tematika alapján - amelyet az Európai Unió, és több magyar hatóság is szabályoz - kerülnek kiírásra a pályázatok. A rendelkezésre álló forrás elosztása az Új Széchenyi Tervben meghatározott szempontok alapján kialakított pályázati rendszeren keresztül történik.

Az Új Széchenyi terv felépítése, a magyar gazdaság kitörési pontjai:

• Gyógyító Magyarország-Egészségipari program
• Zöldgazdaság-fejlesztési Program
• Vállalkozásfejlesztési Program
• Tudomány-Innováció program
• Foglalkoztatási Program
• Közlekedésfejlesztési program

A kitörési pontok sajátossága, hogy sokféle, klasszikus értelemben vett iparágat integrálnak. Mindegyiknél komoly esély van arra, hogy a fejlesztés már középtávon globális vagy európai léptékben is versenyképes hazai termékek, szolgáltatások, vagy vállalatok megjelenéséhez vezessen, mindegyik kitörési pont további fejlesztési piacokat nyit meg, és mindegyiküknél központi szerepet kap a magas hazai hozzáadott érték.

« vissza a főoldalra

« vissza a hírekhez

« Oldaltérkép